2015. jan 04.

Ki az a Harry Kane?

írta: DJana
Ki az a Harry Kane?

Ugyanis az ő nevét mondja a kommentár, nem pedig azt, hogy "hurrikán". Bár a gyorsaságával simán kiérdemelné ezt a nevet, meg amilyen nyurga a srác, engem merőben Bale-re emlékeztet, aki húszról úgy lő, mint Lampard... Na, nézzük csak, honnan jön ez a 21 éves angol srác!

Harry Edward Kane 1993 júliusában látta meg a napvilágot Chingfordban. A fiú ízig-vérig Spurs nevelés, náluk játszik már 2009 óta az ificsapatban, illetve stabil korosztályos válogatott 2010-től folyamatosan. Ahogy minden ifjú, kölcsönben kezdte, hogy szépen lassan belerázódjon a Premier League kemény környezetébe. Először 2011 januárjában adták fél évre kölcsön az akkoriban a League One-ban playoff pozícióért küzdő Leyton Orienthez.

A képen az Orient vörös mezében szerez gólt a fiú

A 2011-12-es szezont a Spursnél kezdhette. Ekkor az Európa Ligában is sikerült hat mérkőzésen pályára lépnie, ám 2012 januárjában ismét kölcsönbe került. A Millwall volt az a szerencsés Championship-ben, aki kölcsönbe kapta. Kane 27 meccset játszott náluk, ezalatt 9 gólt rúgott, meg is választották a szezon legjobb ifjú labdarúgójának a klubnál.

Bár a 2012-es előszezon igen jól sikerült neki, hiszen mesterhármast is szerzett, illetve 2012. augusztus 18-án csereként beállva debütált a Newcastle ellen a Premier League-ben, mégis egy teljes szezon kölcsönbe küldték. Most már a Premier League-ben szereplő Norwich City-ben kellett bizonyítania edzőinek és megfigyelőinek. Mindössze a második mérkőzésén szerencsétlenül megsérült. A rehabilitációt az anyaklubjánál végezte el, majd december végén tudott újra csatlakozni a City csapatához. 2013 februárjában a Tottenham nem tudott megfelelő támadót igazolni, így a tervezettnél négy hónappal korábban visszahívták a Norwich szurkolók legnagyobb bánatára. A fordulat mégis akkor következett be, amikor február végén bejelentették, hogy kölcsön adják a Leicester Cityhez a szezon végéig, ahol javarészt padozott, csak öt meccsen volt kezdő. Kane egyúttal a Tottenhammel is hosszabbított 2017-ig.

Az első igazi szezonját a Tottenhamnél a 2013-14-es bajnokságban töltötte. Ami megdöbbentő így utólag látva: ez a srác 2014. április 7-én volt először kezdő a Spurs keretében bajnoki meccsen, addig a cserepadról dolgozott be. Ám ahogy megjött a kezdőbe, meg is hálálta a bizalmat: mindhárom kezdő meccsén sorozatban, a Sunderland, a West Brom és a Fulham ellen is gólt szerzett. És így jutottunk el a mostani szezonig.

A fiatal Harry jelenleg 7 gólnál tart a Premier League-ben (2 fejes, 3 jobbos és 2 balos), emellett 2 asszisztot is kiosztott a társaknak. És ezek a gólok nem amolyan sokadik gombóc a nulla ellenében gólok voltak... Az Aston Villa ellen 90. perces győztes gólt rúgott, de ami a leginkább káprázatos volt, az a Chelsea elleni produkciója. Ligakupában 3 meccsen 3 gól, Európa Ligában 6 meccsen 7 gól... Ha ez a fiú elkapja a fonalat, úgy fognak érte kapkodni, mint Bale-ért.

Álljon itt a Tottenham-Chelsea összefoglaló (Kane 1:10-től bűvöli a labdát, 3:20-tól 11-est harcol ki, 4:54-nél pedig brilliáns labdaátvétellel helyben hagyja Maticot)

 

És miért is a Bale párhuzam? Őszintén megmondom, szerintem jó döntés volt ilyen gigászi pénzért eladni Bale-t, hiszen ha ilyen srácokat tud termelni a Spurs, jó helyen van ott az utánpótlásban egy kis táp. De remélem, hogy nem lesz az a pénz, amiért Harryt eladják. Őszintén remélem, hogy Kane kiteljesedését is a Premier League-ben fogom meglátni, és nem fogja semmilyen spanyol vagy német csábítás eltántorítani ettől.

P.S. És egy kis vicces a végére: az Európa Ligában a Tripolis ellen megrúgta az első mesterhármasát a Tottenham színeiben. A mérkőzés utolsó három percére Kane beállt a kapuba, mivel Llorist kiállították és nem maradt több cserelehetőség. Ekkor kapott a csapat egy gólt szabarúgásból, Kane nem hogy hárítani nem tudott, inkább rásegített a gólra egy kicsit. Mekkora mázli, hogy nem kapus a srác... :).

 

 

 

Szólj hozzá

bemutató tottenham harry kane spurs