2015. jan 06.

Elfoglalt csapatok két forduló között is

írta: DJana
Elfoglalt csapatok két forduló között is

Most, hogy volt egy kis szünet a bajnoki csatározásokban, önkéntelenül is néztem az FA Kupa meccseit. Eszembe jutott, hogy sokan a tavalyi szezon végén a nagy liverpooli vörös fellángolást annak tulajdonították, hogy nem volt a csapat elfoglalva nemzetközi porondon, így a jó formában lévőket rendszeresen lehetett játszatni, nem kellett nagyon muszájból rotálni. Gondoltam körülnézek, hogy jelenleg a klubok hány porondon vannak foglalkoztatva, mert ahogy sűrűsödnek az események, a menedzsereknek biztosan bele kell majd minél jobb érzékkel nyúlniuk csapataikba.

FA Kupa

Most játszották le a 32-be jutásért a meccseket, ahol már a "nagyok" is csatároztak. A kevésbé szerencsések nem alsóházi ellenfelet kaptak. A QPR-nak még így is sikerült kigurigáznia magát a kupából, a Soton csak újrajátszást tudott otthon kicsikarni, szóval nem mindenkinek ment ez annyira könnyedén az elvileg könnyebb csapatok ellen sem. A Tottenham is újrajátszik majd a Burnley-vel, hazai pályán várható, hogy azért továbbjut a Spurs. Ma este rendezik a West Ham - Everton meccset, így onnan is lesz már egy fix első osztályos továbbjutó.

A Premier League csapatainak eredményei a 64 között:

Chelsea - Watford 3-0
Manchester City - Sheffield Wednesday 2-1
Yeovil - Manchester United 0-2
Southampton - Ipswich 1-1
Burnley - Tottenham 1-1
Hull City - Arsenal 0-2
West Ham - Everton ma este játsszák
Liverpool - Wimbledon 2-1
Tranmere - Swansea 2-6
Newcastle - Leicester 0-1
Wrexham - Stoke 1-3
Aston Villa - Blackpool 1-0
Sunderland - Leeds 1-0
QPR - Sheffield United 0-3
Gateshead - West Brom 0-7
Dover - Crystal Palace 0-4

Tehát a Hull City, a Newcastle és a QPR már biztosan nem érdekelt az FA Kupában, a többiek még továbbjuthatnak, vagy már tovább is jutottak.

Ligakupa

A Ligakupa küzdelmei eljutottak az elődöntőig. Január 20-21-én és január 27-28-án rendezik meg oda-visszavágós rendszerben a párharcokat. A Chelsea a Liverpoollal, a Tottenham pedig a harmadosztályú Sheffield Uniteddel meccsel a döntőért. Még a szezon vége előtt jóval, korai szakaszban elkel ez a trófea, és ebben a szakaszában már kötve hiszem, hogy bárki beáldozná ezt a bajnokság miatt... Úgyhogy ezeknek a csapatoknak egy újabb strigula a nevük mellé.

Mi lesz idén a Liverpool sorsa? És Rodgersé?

Bajnokok Ligája és Európa Liga

Tavaly a Manchester City, a Liverpool, a Chelsea és az Arsenal nyert jogot arra, hogy elindulhasson a BL-ben, a Tottenham és az Everton pedig az Európa Ligára készülhetett. A Chelsea és az Everton csoportelsőként, a City, Arsenal és Tottenham pedig másodikként jutott tovább a rájátszásba. A Liverpool csak harmadik lett a BL csoportjában, ám ez a hely a szabályok szerint EL rájátszást ér még. Tehát mind a hat klubnak lesz még elfoglaltsága nemzetközi szinten.

A párharcok között a City meg fog izzadni a Barcelonával (bár ott azért most elég nagy krízis van klubon belül, kérdés, hogy lábalnak ki belőle a katalánok), a Chelsea azt a PSG-t kapta, akit Mourinho annyira kívánt magának (kiderül, hogy megérte-e ennyire várni őket), Wenger pedig bemákolta a bemákolhatatlant. Csoport másodikként az egyik legegyszerűbb feladatnak tűnő Monacóval harcolhatnak a nyolcba kerülésért. Csak nehogy idén is rávetődjenek a már jól megszokott nagy semmire (bár tavaly egy kicsit sikerült leporolni a polcokat a székházban).

A BL és az EL rájátszásában érdekelt Premier League-es csapatok mérkőzései:

PSG - Chelsea február 17. és március 11.
Manchester City - Barcelona            február 24. és március 18.
Arsenal - Monaco február 25. és március 17.
Young Boys - Everton február 19. és 26.
Liverpool - Besiktas február 19. és 26.
Tottenham - Fiorentina február 19. és 26.

Az Arsenal jó helyzetből várhatja a BL folytatását. Fél lábbal a nyolc között?

Összességében

Mourinho, Pochettino és még Rodgers gondolkodhat, hogy hogyan oldja meg a csapat mozgatását, hiszen jelenleg minden létező hadszíntéren még jelen vannak. Kétségtelen, hogy a Soton és a United ebből a szempontból előnyt élvez a bajnokságban. Újabb érdekes aspektus, hogy vajon Rodgers mennyire hajt majd rá a Ligakupára mondván, hogy egy esetleges korai siker stabilizálhatná a helyzetét a klubnál. Mindenesetre jobban körül kell néznie most télen a piacon, muszáj lesz szereznie a világjáró Balotelli helyére valakit, aki számít is, beleillik a csapatba és nem csak a mezét, haját viszi a pályára. Mourinho a tavalyi monológjaiból ítélve (horses) megpróbál a lehető legtöbb lyukra játszani, így biztos vagyok benne, hogy a Ligakupa elődöntőit érdemes lesz majd megnézni. És hogy a Tottenham idén szerez-e kupát? A papírforma azt mondatja velem, hogy a Ligakupában muszáj döntőzniük, így nagyon könnyen meglehet a cél. (Titkon remélem, hogy Kane még fog szépen mutatni idén, amit könnyen megjegyezhetünk. :) ) De hogy azon túl mind az FA Kupában, mind az EL-ben esélyesek, szerintem senki sem fog megcáfolni.

Összesítő táblázat

Szólj hozzá

összegzés BL FA EL Kupa Wenger Rodgers